(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Lasagne zapečené s masem
Potřebné ingredience
12 - 16 lasagní, 500 g mletého masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka pasírovaných rajčat, sůl, mletý pepř, majoránka, bazalka, olej, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 600 - 700 ml mléka, 200 g tvrdého sýra
Postup přípravy
Na oleji krátce osmažíme pokrájenou cibuli společně s rozmačkaným česnekem. Přidáme maso a za stálého míchání necháme zhnědnout. Pak osolíme, okořeníme, přidáme rajčata, promícháme a chvíli dusíme.
Pak připravíme bešamel: necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme řídkou kaši. Nasypeme do ní asi 2/3 strouhaného sýra a za stálého míchání necháme rozpustit. Osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pak vrstvíme střídavě do pekáče: tenká vrstva bešamelu, lasagne, masová směs, bešamel, lasagne, masová směs,... Poslední vrstvu bešamelu posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Po půl hodině odkryjeme dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu (5 - 10 minut).
Pak připravíme bešamel: necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme řídkou kaši. Nasypeme do ní asi 2/3 strouhaného sýra a za stálého míchání necháme rozpustit. Osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pak vrstvíme střídavě do pekáče: tenká vrstva bešamelu, lasagne, masová směs, bešamel, lasagne, masová směs,... Poslední vrstvu bešamelu posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Po půl hodině odkryjeme dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu (5 - 10 minut).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mitulkaf
(upraveno)
11. 3. 2012, 14:40
Více receptů najdete na http://martininakuchyne.blogspot.com/